Blog

Encants en lluita

12/02/2021

Encants en lluita

Els i les paradistes del mercat dels #EncantsBarcelona ens mobilitzem i reivindiquem: que el govern municipal compleixi amb la rebaixa del cànon acordada en el ple del Consell d’Economia i Hisenda de juny de 2020 de l’Ajuntament de Barcelona.cat

#EncantsEnLluita 👇

ELS ENCANTS ES MOBILITZEN PER DEMANAR UN COMPROMÍS FERM DE QUE ES DURAN A TERME LES AL·LEGACIONS ACCEPTADES EN ELS PRESSUPOSTOS DE L’AJUNTAMENT 2021.

Al mes de juny, el grup municipal de Junts va aportar una petició a la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona demanant que s’apliqués fins a finals d’any una bonificació significativa als cànons dels concessionaris dels mercats no alimentaris de la ciutat , entre els quals s’especificava el mercat Encants-Fira de Bellcaire, Encants de Sant Antoni i Dominical de Sant Antoni, basant-se en els mateixos raonaments pels quals l’Ajuntament a instàncies de l’oposició havia acordat una bonificació del 75% de la taxa de les terrasses.

La proposta no era més que portar la línia de les mesures aplicades des de la Generalitat en el cas dels lloguers entre particulars, als supòsits on l’Ajuntament adopta enfront de petits comerciants un paper equiparable a un arrendatari, mesura que a més semblava de coherència amb el discurs de govern de Comuns i PSC cap als grans arrendataris en temps de pandèmia i grans restriccions, que feien imprescindible un reajustament de les rendes per poder mantenir vius els petits comerços.

Aquesta proposta va ser finalment acceptada, i va rebre el suport de tots els grups polítics com Junts, ERC, Ciutadans, BxCanvi, però ha resultat absolutament incompleta en tant que ni a la tercera, ni a el quart trimestre, que era quan havien d’aplicar-se com a la instància es va aprovar al juny, no hi va haver cap bonificació, encara les severes restriccions de les que tots som plenament coneixedors i haver acceptat formalment.

Per part de l’Ajuntament també es va habilitar un mecanisme perquè suposadament els venedors que haguessin patit “una baixada dels ingressos”, que són la trista totalitat dels companys que no tenen més fonts d’ingressos que els que aconsegueixin a l’aixecar les persianes dels seus botigues, podrien beneficiar-se d’aquestes promeses bonificacions. Tot i haver cursat la corresponent sol·licitud, no hi ha hagut cap resposta i els dos trimestres transcorreguts des de llavors s’han cobrat íntegrament.

El grup d’ERC via al·legacions per als Pressupostos i Ordenances de l’2021, s’acordés i executés una bonificació del 75% durant tot l’any, però tot i el discurs públic, i les promeses figuren publicades per fonts oficials del consistori, en el text de l’ordenança no apareix res.

Tot i això, en el mateix any en què s’ha hagut de fer front a la pujada del cànon de mercats més elevada de la història de la ciutat, i on s’ha castigat al col·lectiu que ha fet manifest a aquesta protesta alterant les bases de les subvencions que es destinen al funcionament de les associacions de venedors.

Cansats de mentides, i agraïts pel constant suport dels grups que han estat al nostre costat, interpel·lem a el PSC i Comuns perquè demostrin la veracitat de les promeses, i que efectivament es produeixi aquesta promesa i anunciada mesura, en tant que entenem que és un compromís ferm, i que les promeses en política s’han de complir.

Creiem que és un bon moment per rebre respostes clares, i que tots els col·lectius els negocis depenen que es compleixin les promeses fetes per l’Ajuntament Comuns-PSC, puguin valorar la utilitat real de les mesures que es prometen.


Associació de venedors i venedores
Mercat dels Encants Barcelona – Fira de Bellcaire

Barcelona, ​​12 febrer 2021

Fas liquidació pel tancament d’un negoci o tens un excés d’estocs? Et cal buidar un pis per mudança o per defunció?

Vols vendre llibres, vinils, segells, etc? Contacta amb els comerços que comprem o visita’ns!

    Rep notícies, actualitat i molt més

    Newsletter

    política de privacitat