Història

Gravat i dibuixos: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

L’origen del Mercat dels Encants es remunta als voltants de l’any 1300 a les portes de la muralla de Barcelona, on es van començar a vendre de manera regular objectes usats.

L’activitat encantista s’ha desenvolupat des de sempre en espais oberts, inicialment posant els objectes directament a terra per vendre’ls. Es tracta d’una activitat que ha estat essencialment nòmada i sovint amb un punt informal i lliure.

La ubicació del Mercat dels Encants a Barcelona ha anat canviant en nombroses ocasions al llarg del temps. Els Encants van estar ubicats inicialment fora muralla, després es van desplaçar a la plaça nova, a Drassanes, a la Rambla de les Flors, als voltants del Mercat de Sant Antoni i, finalment, a la plaça de les Glòries.

La catedral dels Encants

L’any 2013 s’estrena el nou edifici icònic dels arquitectes b720 on s’ubica actualment el Mercat i s’incorpora a la xarxa de Mercats Municipals de l’Ajuntament de Barcelona.

El tret més característic d’aquest nou edifici és la coberta de miralls daurats situat a 25 metres d’alçada. L’edifici queda obert als quatre vents, de manera que podem gaudir de l’aire lliure.

El Mercat dels Encants, el més gran de la seva categoria, és un mercat de referència que combina excepcionalment tradició i modernitat.

Al Mercat dels Encants s’hi han trobat autèntiques meravelles que avui dia pertanyen a col·leccionistes, museus i particulars afortunats. Deixa’t seduir per la seva màgia.

El Mercat és un espai viu, divers i singular… descobreix-lo!

Fas liquidació pel tancament d’un negoci o tens un excés d’estocs? Et cal buidar un pis per mudança o per defunció?

Vols vendre llibres, vinils, segells, etc? Contacta amb els comerços que comprem o visita’ns!

    Rep notícies, actualitat i molt més

    Newsletter

    política de privacitat