Blog

La febre del quilt

12/04/2021

Avui us convidem a veure Quilt Fever, documental de la realitzadora Olivia Loomis Merrion sobre la multitudinària cita d’edredonistes que té lloc cada any a Paducah (Kentucky, EE.UU.) per participar en una competició de quilts: originals confeccions en tela que poden convertir-se en cobrellits, vestuari o tapissos decoratius. Un espectacle d’arts & crafts d’una setmana de durada on tothom vol guanyar el premi Best of Show.

En aquest film descobrim particularitats estètiques i tècniques de l’acoltxat, i inquietuds comunes de les concursants, com no deixar escapar un determinat teixit per si no el tornen a trobar, encara que en aquell moment no sàpiguen què faran amb ell. La directora fila històries personals, motivacions i recompenses que el quilting ofereix a les persones que el practiquen. En paraules d’una d’elles “un quilt és harmonia, i entre les quilters també existeix una harmonia de la que el món pot aprendre”. Per la seva banda, l’Eleanor Burns, també coneguda com la reina del quilt, va iniciar la seva trajectòria fa quatre dècades i pensa que “una vegada fas el primer, et canvia la vida”.

Si us agrada el patchwork -a mà o a màquina- i voleu fer com ella, podeu remenar i triar (no badeu!) entre totes les possibilitats que ofereixen els encantistes de teles i retalls. Un univers de colors, textures i motius per a iniciar-se o bé seguir cultivant aquesta afició plena de significat.

Agafeu idees donant-li al play!

Fas liquidació pel tancament d’un negoci o tens un excés d’estocs? Et cal buidar un pis per mudança o per defunció?

Vols vendre llibres, vinils, segells, etc? Contacta amb els comerços que comprem o visita’ns!

    Rep notícies, actualitat i molt més
    Newsletter
    política de privacitat