Preguntes freqüents

INFO BÀSICA


Quins dies obre el Mercat dels Encants?

Obrim al públic dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 9.00 a 20.00 h. Tot i això, consulta els dies festius i d’obertura especials al Calendari.

Com hi puc arribar?

El Mercat dels Encants està ubicat a la plaça de les Glòries, amb l’entrada principal a l’avinguda Meridiana cantonada Encants Vells. L’entrada de l’Aparcament B:SM és pel carrer de Castillejos, 158.
També hi podeu arribar per mitjà del Bicing i del transport públic:
Metro: Línia 1 Glòries, Línia 2 Monumental
Bus: H12, H14, V21, V23, V25, 7, 62, 192
Tram: T4, T5, T6 Glòries

Puc aparcar al Mercat?

Hi ha pàrquing per a cotxes i motos al mateix edifici. L’accés és pel carrer de Castillejos, 158 (en podeu consultar les tarifes a Aparcament B:SM Encants, una empresa gestionada per l’Ajuntament de Barcelona).

És accessible el Mercat per a persones amb mobilitat limitada?

Les instal·lacions reuneixen les condicions d’accessibilitat necessàries perquè persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional es puguin moure amb comoditat i autonomia pel Mercat. Trobareu rampes als accessos, lavabos adaptats i ascensors a totes les plantes i a l’Aparcament soterrani B:SM Encants amb entrada pel carrer de Castillejos, 158.

Puc accedir al Mercat amb la bicicleta al costat?

Per motius de seguretat, per tal d’evitar accidents i donada l’habitual afluència de gent, no està permès accedir al Mercat empenyent una bicicleta. Pots aparcar la bicicleta als aparcaments habilitats en els principals accessos al Mercat.

Està permesa l’entrada amb gossos?

Sí, el Mercat és un espai pet friendly i ens agradarà molt que ens visitis amb la teva mascota, sempre que vagi convenientment lligada i et facis responsable del seu comportament respectant els altres visitants.

Hi ha enviament a domicili?

L’enviament a domicili és un servei que cada comerç gestiona de forma individual. No dubtis a consultar els encantistes si hi estàs interessat.

SUBHASTA


Puc assistir a la subhasta com a espectador?

La subhasta és oberta al públic i se celebra els dilluns, dimecres i divendres de 7:45 a 9:00 h. Mira el Calendari per comprovar els dies festius.

Puc participar a la subhasta?

Per participar a la subhasta dels Encants t’has de donar d’alta en una llista oficial que gestiona l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Ajuntament de Barcelona. Pots sol·licitar informació sobre el tràmit i els requeriments a la Direcció del Mercat a través del correu electrònic a mercatencantsfirabellcaire@bcn.cat o per telèfon al +34 934 132 328.

Quin és l’origen de les mercaderies de l’espai de subhasta?

Les mercaderies provenen de pisos o cases que s’han buidat per mudança o defunció. Una altra aportació ve per part de negocis que tanquen o que tenen un excés d’estoc o bé col·leccionistes que s’han venut les col·leccions.

Necessito buidar un pis per mudança o defunció o bé tanco un negoci i vull vendre estoc. Amb qui he de parlar?

Pots consultar el directori de professionals dedicats a la compra-venda d’estocs i desallotjament de pisos. Contacta amb ells per veure qui et pot oferir unes millors condicions.

Vull vendre una col·lecció de vinils, llibres, roba etc. Com ho puc fer?

Hi ha molts comerços del Mercat que compren articles a particulars per abastir-se de productes seleccionats. Pots consultar els establiments amb el hashtag #Comprem! al directori de comerciants del Mercat per veure si n’hi ha cap interessat en el teu producte. T’aconsellem contactar amb el venedor per explicar-li el que vols vendre i, si cal, enviar-li fotos per correu electrònic o Whatssapp en cas que li interessi el producte. També pots venir directament al Mercat i parlar amb els encantistes.

COMERÇOS


Els encantistes són els mateixos que a l’anterior ubicació del Mercat?

L’any 2013 tots els comerços del Mercat abandonen la darrera ubicació a l’altra banda de la plaça de les Glòries i passen a ocupar el seu lloc a l’espectacular nou edifici. Lògicament també hi ha nous comerciants, però si passeges pel Mercat de segur que hi trobaràs cares conegudes. Hi ha famílies que porten generacions i generacions al Mercat que, amb les noves, tracten de fer-lo cada dia una mica millor.

Com puc trobar un article concret?

Pots consultar el directori de comerços d’aquest web i cercar el tipus d’article segons les diverses categories . De totes maneresfet, el millor és veniranar al Mercat perquè hi ha algunes botigues que no apareixen al directori. També és possible que, passejant pel Mercat, trobis allò que cerques per casualitat. Et convidem a venir a veure el que hi ha perquè els productes són sempre diferents; i a preguntar, perquè molt probablement et podrem ajudar a trobar allò que cerques.

Vols obrir un comerç al Mercat?

Les concessions per gestionar llogar una parada o botiga al Mercat dels Encants les gestiona l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), que pertany a l’Ajuntament de Barcelona. Pots informar-te sobre els tràmits i requeriments per correu electrònic a mercatencantsfirabellcaire@bcn.cat o per telèfon al +34 934 132 328.

Els venedors il·legals de les proximitats formen part del Mercat?

En un 99 % del temps l’activitat del Mercat es desenvolupa dins l’edifici, tot i que en esdeveniments puntuals també pot ocupar el carrer circumdant amb parades reconegudes. Aquests dos àmbits són els únics propis del Mercat.
Un altre fenomen completament diferent és el dels venedors il·legals que de vegades s’instal·len en les proximitats, (més enllà de la calçada del Mercat). Aquesta mena d’activitat no regulada en cap cas forma part del Mercat.

Fas liquidació pel tancament d’un negoci o tens un excés d’estocs? Et cal buidar un pis per mudança o per defunció?

Vols vendre llibres, vinils, segells, etc? Contacta amb els comerços que comprem o visita’ns!

    Rep notícies, actualitat i molt més

    Newsletter

    política de privacitat